Industries: Posao za još 50 radnika

Bez autora
Mar 16 2011

Njemačka kompanija Hella KGaA Hueck&Co. i firma Bekto-Precisa iz Goražda osnivaju u Goraždu firmu Joint Ventures - Hella Bekto Industries, koja će proizvoditi ulična rasvjetna tijela LED tehnologije. Hella Bekto Industries će za početak zapošljavati 50 radnika. Iako je kompanija već počela s radom, očekuje se da će ugovor zvanično biti potpisan ove sedmice. Proizvodiće se Eco StreetLine ulična rasvjeta. To će biti domaći proizvod iznimnog kvaliteta. Proizvodit će se skoro sve komponente koje sačinjavaju svjetiljku. Istovremeno, prodaja će biti na tržištu BiH i susjednih zemalja. Dvije kompanije su za početak u ovaj proizvodni projekt investirale oko 300.000 eura.

Industries: Posao za još 50 radnikaNjemačka kompanija Hella KGaA Hueck&Co. i firma Bekto-Precisa iz Goražda osnivaju u Goraždu firmu Joint Ventures - Hella Bekto Industries, koja će proizvoditi ulična rasvjetna tijela LED tehnologije.

Hella Bekto Industries će za početak zapošljavati 50 radnika. Iako je kompanija već počela s radom, očekuje se da će ugovor zvanično biti potpisan ove sedmice, rečeno je Onasi u Hella Bekto Industriesu.

Direktorica firme Hella Bekto Industries Mihaela Šafer (Michaela Schafer) izjavila je da će se proizvoditi Eco StreetLine ulična rasvjeta.

- To će biti domaći proizvod iznimnog kvaliteta. Proizvodit će se skoro sve komponente koje sačinjavaju svjetiljku. Istovremeno, prodaja će biti na tržištu BiH i susjednih zemalja - kazala je Šafer.

Prema njenim riječima, dvije kompanije su za početak u ovaj proizvodni projekt investirale oko 300.000 eura. Pojasnila je da se već radi na planovima razvoja kompanije te proširenju portfolija proizvoda. Šafer je istakla kako je, osim ulične rasvjete, planirana i proizvodnja unutrašnje rasvjete, "iz razloga što na bh. tržištu postoji velika potreba za tom vrstom proizvoda".

Vijek trajanja 12 godina

Rasvjeta LED već je postavljena na dvjema lokacijama u Goraždu te na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović i u okolini zgrade Općine Stari Grad Sarajevo. Prosječni vijek trajanja te vrste rasvjete laboratorijski je procijenjen na duže od 12 godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik